Vihreän kammarin tapetointi osa 3- pinkopahvin eläminen ja sähköjohtojen tapetoiminen

poimu1png
Tässä ylläolevassa kuvassa näkyy hyvin, kuinka pinkopahvi elää tapetoinnin yhteydessä. Saadessaan kosteutta liisteristä, pahviin syntyy poimuja. Tämä ilmiö tietysti lisää tapetoimistyön vaikeutta. Seuraavana päivänä pinkopahvi on vetäytynyt takaisin pinkeään muotoonsa, jos vain vesihöyry tuuletetaan huonetilasta pois työn valmistuttua. Tästä poimuilusta ja muodonmuutoksesta johtuen tapetti tapetoidaan aina limisaumaan! Eli saumat päällekkäin.Kuvassa on näkyvillä lisäksi ylärajaus joka kulkee huoneen harjaa pitkin noin 8 mm:n päästä kattoa. Näkyvillä on myös pinkopahville ominaista struktuuria. Nupinaulaukset piilotetaan tekemällä pinkopahvista suikaleet, jolla saadaan kätevästi katon ja seinäpinnan raja siistittyä ilman listoituksia.

alumiinilinjaari1png
Vuota leikataan tapetointipöydän päällä alumiinilinjaarin ja halkaisijan avulla tarvittava viimeinen suikale seinälle. Vuota ei saa koskaan päättyä sisänurkissa nurkkaan vaan se käännetään 1 cm:n verran toiselle seinäpinnalle. Jäljelle jäänyt suikale (osa 2) asetetaan luotisuoraan uudelle seinälle, edellisen päälle. Kuitenkin niin, että sen lähtö on alkaa 2-4 mm:n päästä sisänurkasta.

suikaleetpistorasiassa1png
Pistorasia kierretään leikkaamalla vuota auki pistokkeen kohdalta.

valmispistorasia1png
Valmis leikkaus pistorasian ympärillä.

lampunjuurisuikale1png

Pintasähköjohdot vanhoissa kohteissa tapetoidaan niin, että ennakoidaan se kuvio, mikä osuu sähköjohdon kohdalle. Se etsitään rullasta ja leikataan tarvittava pituus sekä 2-3 cm:n levyinen suikale. Suikale liisteröidään johdon ympärille niin, että se kääntyy seinäpinnalle kohtuullisesti..noin 1 cm molemmin puolin johtoa. Jos sähköjohto tekee kurvin, niin siihen osioon leikataan pienempiä suikaleita vierekkäin, mutta muista kuvioiden säilyvyys! Iso vuota asetellaan kohdilleen ja leikataan varovasti suoraan sähköjohdon molemmin puolin auki. Ylimääräinen pala poistetaan. Jos tapetoitsija on oikein laskenut, pitäisi edestä katsottuna tapetin kuvioiden jatkuvan yhdenmukaisesti ilman näkyviä katkoksia.

Kuvassa näkyy sormitaitos, jonka vuuoksi liisteriä ei pääse kattoon. Sähköjohdon ympärille on leikattu oma suikaleensa ennen ison vuodan tapetoimista. Vuotaa on juuri alettu aukaisemaan sähköjohdon kohdalta auki. Jotta tehtävä olisi tarpeeksi haasteellinen mukana on myös seinälampun kannakkkeen rajausleikkaus.

Lopuksi vielä yksityiskohta jalkalistan päälle tehdystä 3:n millimetrin käänösleikkauksesta.


jalkalista1png